Meander neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Foto: Meander MC

Nu het coronavirus Nederland bereikt heeft, is het begrijpelijk dat u zich zorgen maakt. Meander Medisch Centrum heeft maatregelen genomen om besmetting in het ziekenhuis te voorkomen.

Patiënten

  • Meander blijft adviseren, conform het landelijk beleid, dat patiënten met klachten* en een verdenking op een infectie met het nieuwe coronavirus zich eerst telefonisch bij de huisarts moeten melden.
  • Meander neemt vanaf heden telefonisch contact op met patiënten die de komende dag of dagen een dagbehandeling krijgen. Indien zij in een van de risicogebieden** zijn geweest en klachten hebben, dan wordt de behandeling zo mogelijk afgezegd, afhankelijk van de medische situatie van de patiënt.
  • Aan patiënten die een afspraak hebben op de polikliniek wordt ook gevraagd of zij in een van de risicogebieden zijn geweest en klachten hebben. Als dit het geval is, worden ter plekke maatregelen genomen.
  • Alle patiënten die met luchtwegklachten in Meander verblijven worden nu getest op besmetting met het coronavirus. Meander maakt voor de testen gebruik van het laboratorium van het UMC Utrecht dat een van de extra locaties is waar de test kan worden uitgevoerd.

Bezoekers

Wilt u bij iemand op bezoek en kunt u één van de volgende twee vragen met ‘ja’ beantwoorden?

  • Bent u in een risicogebied** geweest  EN heeft u klachten*?
  • Heeft u contact gehad met een persoon die in een risicogebied geweest is EN klachten heeft?

Dan wordt u verzocht het ziekenhuis niet te betreden. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Medewerkers

  • Meander inventariseert momenteel welke medewerkers in een van de risicogebieden zijn geweest of in contact hebben gestaan met een persoon die daar onlangs is geweest.
  • Medewerkers die lichte klachten hebben zoals hoesten, niezen, neusverkouden met en zonder koorts, moeten thuis blijven. Deze medewerkers zullen vervolgens worden getest op het coronavirus.
  • Voor de medewerkers is een speciaal mailadres en telefoonnummer beschikbaar voor vragen over het coronavirus. Op dinsdag 3 maart is er een informatiebijeenkomst voor medewerkers.

Materialen

Binnen Meander is momenteel nog voldoende voorraad van beschermende materialen.

* Klachten zijn: neusverkouden, keelpijn, hoesten en/of niezen, met of zonder koorts

** Risicogebieden zijn: China (inclusief: Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea, Iran of een van de Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Bron: Meander Medisch Centrum

Reacties