AFC op zoek naar nieuwe bestuursleden

Foto:

Het bestuur van het Amersfoorts Cultuur Fonds stopt ermee. De bestuursleden hebben dat besloten naar aanleiding van de financiële positie van het fonds.

Het AFC is in 2011 opgericht en met financiële middelen uit crowdfunding en donaties van bedrijven en particulieren konden culturele projecten in Amersfoort ondersteund worden. Het fonds heeft echter niet genoeg geld meer om de projecten te kunnen blijven ondersteunen. Het werven van nieuwe fondsen is in de afgelopen periode niet gelukt en ook gesprekken met gemeente en organisaties hebben niets opgeleverd.

Volgens de statuten moeten de meeste bestuursleden formeel aftreden. Het huidige bestuur zoekt een nieuwe impuls en toekomst voor het ACF aangezien het een gevestigde stichting is met ANBI status, een bankrekening en een mooie staat van dienst. Eén van de ideeën is om de stichting om te vormen tot een projectondersteuner in bredere zin ten behoeve van toekomstige cultuurontwikkeling in Amersfoort. Geïnteresseerd of ken je iemand die hierin interesse kan hebben? Stuur voor 3 maart 2020 een e-mail aan [email protected]

Reacties