Hooglandse pakt goud op NK Gewichtheffen

Na vorig jaar op een 2e plaats behaald te hebben heeft Jennifer Boer vandaag op het NK Gewichtheffen het goud gepakt. De Hooglandse wist in Almere op het hoogste platform terug te keren na een enkelblessure.

Dit weekend vond het NK Gewichtheffen plaats in Topsportcentrum Almere. De Hooglandse Jennifer Boer veroverde de eerste plek in de gewichtsklasse -87 kilo. Jennifer is maar wat blij met haar prestatie. “Eerder in 2019 blesseerde ik mijn enkel ernstig. Pas sinds de kerst kan ik weer zonder beperking trainen. Dat ik hier vandaag kon staan en de titel kon pakken had ik niet verwacht.” De weg terug naar de top ging niet zonder slag of stoot. De revalidatie kostte tijd. “Ik ben door Kim Linstra van FitFactorij heel goed begeleid bij mijn revalidatie. Niet alleen qua behandelingen, maar we hebben veel aandacht besteed aan mobiliteit en ze wist me gemotiveerd te houden.”

Jennifer Boer wordt gecoacht door haar vriend Maarten Haan en traint bij Crossfit Amersfoort onder begeleiding van Marcus Hormus. Met uiteindelijk 69 kilo op de snatch en 85 kilo op de clean & jerk wist Jennifer de titel in de gewichtsklasse tot 87 kilo op haar naam te schrijven. Een goede basis om verder op te bouwen. “Dit jaar wil ik sterker worden, zodat ik volgend jaar mijn titel kan prolongeren.”

Tijdens het NK Gewichtheffen komen de atleten uit op twee onderdelen met elk drie kansen om een zo hoog mogelijk gewicht te tillen. In het eerste onderdeel trekt de atleet de halter in één vloeiende beweging tot boven het hoofd (snatch). Bij het tweede onderdeel het stoten slaat de atleet de halter eerst voor tot op de schouders en stoot deze daarna in één keer uit (clean & jerk). De atleten worden opgeroepen op basis van oplopende gewichten en zijn onderverdeeld naar verschillende lichaamsgewicht klassen.

 

 

Reacties