Uit voorzorg huishoudens uit portiekflat De Ganskuijl geplaatst

De politie heeft op donderdag 30 januari 2020 onder portiekwoningen aan De Ganskuijl een hennepkwekerij aangetroffen en in beslag genomen.

Vrijdagmiddag 7 februari 2020 is de hennepkwekerij verder afgebroken en de ruimte volledig leeggemaakt. Bij het verwijderen van de betimmeringen is gebleken dat ook door de daders bij de fundering gegraven is.

Direct heeft de Alliantie stappen ondernomen om dit dezelfde middag verder te onderzoeken. Op basis van de genomen foto’s en op advies van de constructeur heeft de Alliantie besloten om de 5 huishoudens gelegen aan de desbetreffende trapopgang uit te plaatsen. Voor alle bewoners is onderdak verzorgd en de aangrenzende bewoners zijn geïnformeerd. Voor hen bestaat geen gevaar. “Wij vinden het een uiterst vervelende situatie voor de bewoners en stellen alles in het werk om dit zo snel mogelijk op te lossen”, aldus Bert Bosman, manager wonen bij de Alliantie.

 Vanaf maandag 10 februari doet de constructeur verder onderzoek om deze situatie zo snel mogelijk te kunnen verhelpen.

In totaal 801 hennepplanten werden in twee ruimtes onder de flats aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij tips van alerte omwonenden. Het energiebedrijf constateerde diefstal van stroom. Alle elektra op de plek van de kwekerij werd afgesloten, zodat er geen kortsluiting en/of brand meer kon ontstaan. De politie doet onderzoek om de dader(s) van de kwekerij te achterhalen. De planten en materialen in de kwekerij zijn in beslag genomen. De planten zijn vernietigd.

Reacties