Code oranje door storm Ciara

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay.com

Het KNMI heeft voor vandaag code oranje afgegeven. Winterstorm Ciara zorgt vanmiddag en vanavond voor windstoten van 90-130km/u.

Verwachting

De ochtend verloopt nog vrij rustig, met een toenemende windkracht en wat buien. Aan de kust kunnen windstoten van 90-105 km/u voorkomen, in het binnenland waait de wind krachtig met kans op windstoten tot 75 km/u.

Dat verandert in de middag. Dan barst Ciara los. Aan de kust neemt de zuidwesterstorm toe tot windkracht 9, de Wadden kunnen zelfs te maken krijgen met windkracht 10 Bft. Hierbij is kans op zware windstoten tot 130 km/u. In het binnenland moet men rekening houden met windstoten tot 100 km/u. De storm gaat gepaard met regenbuien, maar er zijn ook droge perioden.

In de avond bereikt storm Ciara haar hoogtepunt, waarbij windstoten tot boven de 130 km/u mogelijk zijn. Tegelijk trekt ook een nieuw regengebied over het land met langdurig en veel regen en in de avond kans op onweer.

Voorzorgsmaatregelen

In het land worden voorzorgsmaatregelen genomen. Schiphol heeft al vluchten geannuleerd. De NS heeft vanaf 14.00 in Noord-Holland enkele ritten geschrapt maar vooralsnog wordt er volgens de reguliere dienstregeling gereden Evenementen en voetbalwedstrijden zijn afgelast. Het enige evenement wat profijt lijkt te hebben van de barre weersomstandigheden is het NK Tegenwindfietsen op de Stormvloedkering. Al kan dat evenement alsnog afgelast worden als de windkracht boven 10 Bft komt.

Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort houdt vandaag de deuren gesloten. De veiligheid van de dieren en bezoekers staat voorop. De dieren zijn allemaal in hun onderkomens ondergebracht.

 

Reacties