Inschrijving 3e editie Soester Wandelweekend geopend

Soester Wandelweekend - Soester Duinen
Foto: Le Champion

De inschrijving van de 3e editie van het Soester Wandelweekend op zaterdag 22 en zondag 23 augustus is geopend. Routes van 10, 20 en 30 km laten alle bijzondere plekken van Baarn en Soest zien tijdens de Baarnse Bossendag op zaterdag en de Soester Duinendag op zondag.

Tijdens de Soester Duinendag is er een vernieuwde rolstoelvriendelijke route van 3,5 km. De verwachting is dat er deze editie per dag 3.000 wandelaars aan de start staan. Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. Kijk voor meer informatie op www.soesterwandelweekend.nl.

Afwisselende wandelroutes

Twee dagen kunnen wandelaars genieten van de unieke omgeving van Baarn en Soest. Dit jaar zijn de routedagen van het Soester Wandelweekend omgewisseld. Op zaterdag staat nu de Baarnse Bossendag op de het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door de gebieden de Hooge en Lage Vuursche. Op zondag gaan wandelaars tijdens de Soester Duinendag over de bloeiende heide, de prachtige zandvlaktes en de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg. Le Champion heeft ervoor gekozen om de dagen om te wisselen zodat wandelaars die structureel alleen op zaterdag of zondag kunnen deelnemen, nu ook van de andere route kunnen genieten. De start en finish is beide dagen op het Gildeterrein in Soest. Het Soester Wandelweekend is namelijk het openingsweekend van de jaarlijkse Gildefeesten.

Op zondag is er een wandelroute van 3,5 km speciaal voor rolstoelgebruikers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. Deelnemers kunnen genieten van een mooie wandelroute met een eigen stempelpost. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen. Op deze manier maakt Sportorganisatie Le Champion het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan het Soester Wandelweekend.

Minivakantie in Soest en Baarn

In het weekend van het Soester Wandelweekend bieden verschillende hotels een speciaal verblijfsarrangement aan. Wandelaars overnachten dichtbij de start- en finishlocatie van het Soester Wandelweekend en maken er een minivakantie van in Soest en Baarn. De hotels die een speciaal arrangement aanbieden zijn o.a. DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen, Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum en Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten.

Wandel voor het goede doel

Stichting Semmy is voor het derde jaar op rij het goede doel van het Soester Wandelweekend. Stichting Semmy financiert het onderzoek naar hersenstamkanker (ponsglioom) bij kinderen. Dit onderzoek richt zich op het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van de overlevingskans van deze kinderen. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige bijdrage doen. Tijdens de vorige editie werd een prachtig bedrag van € 8.000 opgehaald voor Stichting Semmy.

Inschrijven

De inschrijving voor de derde editie van het Soester Wandelweekend is geopend. Wandelaars kunnen zich inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. Dit jaar is er voor het eerst een groepsinschrijving mogelijk. Wandelaars kunnen zich vanaf 5 personen als groep inschrijven. De inschrijving is geopend t/m maandag 10 augustus.

Reacties