Crowdfunding voor De Katoendrukkerij

Voorjaar 2020 vestigt De Katoendrukkerij zich in rijksmonument de Volmolen bij de Koppelpoort. Daarmee brengt ze het erfgoed van het katoendrukken terug naar bakermat Amersfoort. Om de opstartkosten te dekken, begon initiatiefneemster Nathalie Cassée een crowdfunding-campagne bij Voor de Kunst onder de noemer ‘Breng de Katoendrukkerij in de Volmolen!’

Gemeente Amersfoort is matchfundingpartner van Voor de Kunst en legde éénmalig een bedrag bij in de Katoendrukkerij campagne. ‘’Amersfoort bruist van de ideeën van creatieve inwoners, met deze samenwerking stimuleren we cultureel ondernemerschap in onze stad” zegt Wethouder Fatma Koşer Kaya daarover. Draag als inwoner van Amersfoort en weldoener ook bij vóór 17 januari aanstaande aan de crowdfunding. Er zijn diverse tegenprestaties mogelijk, die op de site staan benoemd.

Initiatiefneemster Nathalie Cassée houdt op maandag 13 januari a.s. een benefietlezing over de achtergrond en toekomstplannen t.b.v. haar crowdfunding campagne in het Boekhuis te Amersfoort.

De Volmolen had sinds zijn bouw in 1645 verschillende functies, onder meer voor het vollen van wol. ‘Hij vormt met de Koppelpoort het iconische beeldmerk van onze stad. De historie van die plek koesteren we, willen we levend houden en toegankelijk maken voor iedereen’, aldus wethouder Willem-Jan Stegeman bij de bekendmaking van de komst van De Katoendrukkerij begin november 2019. ‘Samen met omwonenden kozen we daarom uit alle ingediende plannen voor De Katoendrukkerij. Jong en oud kunnen straks iets van het Amersfoortse verleden ervaren op een eigentijdse manier.’

De komende maanden wordt de Volmolen door eigenaar gemeente Amersfoort voor gebruik klaar gemaakt. In De Katoendrukkerij kan je na opening vijf dagen per week van woensdag t/m zondag binnen lopen om meer te weten te komen over de hedendaagse praktijk en historie van het katoendrukken, de textielnijverheid in Amersfoort en de Volmolen zelf.

Naast een uitgebreid lesaanbod blockprinten en een lesprogramma voor scholieren, is er een winkel met onder meer verkoop van blockprints, handbedrukte textiel en papier. Verder zijn diverse ruimtes te huur voor workshops, bijeenkomsten en vergaderingen. Bezoekers kunnen in de Volmolen overnachten. Culturele, kunstzinnige en ambachtelijke initiatieven en samenwerkingen vinden er een podium.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen