Kerstballen bij de maki’s en stokstaartjes in DierenPark Amersfoort

De kerst staat voor de deur en in DierenPark Amersfoort werden de ringstaartmaki’s en stokstaartjes verrast met glimmende kerstballen in hun verblijf. “De dieren waren direct nieuwsgierig naar deze glanzende kerstversiering”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “In de kerstballen zat lekkers verstopt.”

De ringstaartmaki’s vonden een lekker lekkernij in de zilveren kerstballen. “Door dit te verstoppen in kerstballen, moeten deze halfaapjes hun creativiteit gebruiken om hun eten op te peuzelen”, vertelt de dierverzorger. “Ook de stokstaartjes gebruiken op die manier hun vindingrijkheid om het kerstdiner van smakelijke meelwormpjes op te sporen. Door het eten op een andere manier aan te bieden aan de dierbewoners, moeten zij al hun zintuigen inzetten.”

Niet alleen het verblijf van de maki’s en stokstaartjes in de Amersfoortse dierentuin is in kerstsferen. “Ook onze bezoekers worden deze kerstvakantie verrast, met versierde kerstbomen, een sleebaan, duizenden lichtjes en gratis rondleidingen waarbij je allerlei winterse weetjes hoort over de dieren”, aldus Thijs. Van 27 t/m 30 december zijn de Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort, waarbij het park tot ’s avonds geopend is en omgetoverd wordt tot een extra sfeervol winterpark.

Reacties