Bea van de Hoef 40 jaar organist

Foto:

Zondagmorgen, 4e advent, werd organiste Bea van de Hoef verrast met een kerkelijke onderscheiding van de St. Gregorius vereniging. Daarbij heeft zij ook een oorkonde ontvangen met daarbij ook een kledinginsigne.

Zij stond op deze morgen in het zonnetje, omdat de aanwezigen al 40 jaar lang in de Sint Martinuskerk mogen genieten van haar prachtige orgelklanken die zij laat horen uit het Elbertse orgel. Ans Kruisselbrink en Han van Schagen, beiden lid van de LocatieRaad en PastoraatsGroep van de geloofsgemeenschap, spraken haar toe om bij dit moment stil te staan. Het was ook een mooie dag, want haar collega’s van de werkgroep “Viering o.l.v. parochianen” delen hierin ook mee.

In 1979 werd zij bij het jongerenkoor organist en hierna van het “Koor Tussendoor”. Sinds 1990 is zij organiste bij het St. Martinuskoor. Daarnaast is zij al een aantal jaren organist in Achterveld en sinds 2002 ook bij de kerkdiensten in het Meander Medisch Centrum.

Het orgel neemt in haar leven al lange tijd een heel plezierige plek in. En niet alleen in deze kerk, maar ook bij haar thuis beschikt zij over een Johannes Orgel. Voor haar is een gedegen voorbereiding heel belangrijk. Zij is heel precies en secuur. Het moet echt goed zijn voor zij tevreden is. Ook is zij heel toegewijd aan het orgel zelf. Zij behandelt het instrument met eerbied en waardigheid. Als een rituele handeling streelt zij de toetsen vóór en na het bespelen en sluit zij na afloop alle registers. En met die liefde voor het orgel is zij een toegewijde ondersteuning voor het 100 jarige St. Martinuskoor, die op deze ochtend zo mooi hebben gezongen voor de aanwezige kerkgangers.

Er is veel waardering voor haar langdurige en trouwe inzet. De geloofsgemeenschap Sint Martinus en de parochie hoopt dat zij nog heel lang anderen laat genieten van haar orgelmuziek.

Ingezonden door G.T. Hilhorst

Reacties