Tientallen evenementen in aanloop naar start Vuelta

Foto: Provincie Utrecht

De start van de Ronde van Spanje volgend jaar in de provincie Utrecht wordt omlijst door honderden sportieve, culturele en feestelijke activiteiten. De Vuelta ontving bijna 300 plannen van inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemersorganisaties. De provincie Utrecht is partner van de start.

De plannen variëren van Spaanse festivals en fietstochten tot muurschilderingen en educatieve programma’s. Het doel is om al in aanloop naar het evenement toe allerlei leuke activiteiten te organiseren door en voor inwoners.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: “De Vuelta is van ons allemaal en samen maken we er een succesvol en duurzaam evenement van. In onze provincie zijn de komende maanden al mooie activiteiten. Iedereen kan meedoen met deze verschillende sportieve, culturele en educatieve activiteiten.”

De aangemelde plannen zijn zeer divers in omvang, opzet en bereik. Een aantal voorbeelden: Vuelta Festivals, Vueltacafés, pubquizzen, fietshubs, podcasts, een Spaans filmfestival, wetenschapsblogs over wielrennen, een fietsbellenorkest, dikke bandenraces, een waterfietswedstrijd en het NK wielerquiz.

Maatschappelijke impact

Na een eerste inventarisatie is besloten om financiële bijdragen toe te kennen aan 139 plannen. Daarvan zijn er 65 in de provincie Utrecht en zijn er negen provincieoverschrijdend. De maatschappelijke impact van het evenement is een belangrijk element voor de organiserende steden Breda, Utrecht, ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Om een bijdrage te ontvangen, moet het idee goed aansluiten bij de Vuelta. Ook is bereik, haalbaarheid en effect, en natuurlijk de connectie met Spanje belangrijk.

De organisatie van La Vuelta Holanda stimuleert de organisatoren van de side-events om eventuele opbrengsten te doneren aan het goede doel van La Vuelta Holanda: Het Fonds Gehandicaptensport.

Aanmelden

Overigens kan iedereen zich nog steeds aanmelden om een La Vuelta activiteit te organiseren. De inschrijftermijn voor financiële ondersteuning is verstreken, maar leuke plannen die passen bij de duurzaamheidsthema’s kunnen een plekje krijgen op de La Vuelta Holanda-website. Ook vind je daar de komende maanden meer informatie over de evenementen.

Bron: provindie Utrecht

Reacties