Oliebollenactie voor IC-patiënten Meander Medisch Centrum

Demonstratie van de werking van de sta-op-stoel
Foto: Meander Medisch Centrum

Voor de derde keer organiseren de Vrienden van Meander een smakelijke decemberactie. Frank de Reij, CEO van Meander en burgemeester Mark Röell van Baarn en tevens voorzitter van de Vrienden van Meander, verzorgden op 10 december samen de aftrap van de oliebollenactie door zelf oliebollen te verkopen. In de Laan van Meander Medisch Centrum verkopen vrijwilligers oliebollen, appelbeignets en appelkanjers voor het goede doel.

De opbrengst van de oliebollenactie is deze keer bestemd voor de Sara Plus, een sta-op-stoel voor patiënten op de Intensive Care. Patiënten op de Intensive Care liggen vaak langere tijd in bed. Gedurende deze tijd verliezen zij iedere dag meer uithoudingsvermogen en spierkracht wat hun herstel niet ten goede komt. Fysiotherapeuten helpen deze patiënten door hen zo vroeg mogelijk in het herstelproces te mobiliseren en te trainen. Hierbij zijn de juiste hulpmiddelen essentieel. Met de Sara Plus (een sta-op-stoel) is bewegen van bed naar stoel en sta- en looptraining voor zwakke patiënten snel mogelijk.

Burgemeesters achter de kraam

Iedere verkoopdag zijn er verse oliebollen, appelflappen en appelkanjers van Patisserie Van Gent. De verkoop is op 10, 11, 13, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 27, 30 en 31 december in de Laan. Dit jaar gaan drie burgemeesters meehelpen met de verkoop. Op 18 december staat burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort achter de kraam, op 19 december burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden en op 20 december is het de beurt aan burgemeester Asje van Dijk van Barneveld.

Reacties