Meander past privacy maatregelen aan

Foto: Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum past de maatregelen aan die onlangs zijn getroffen om de privacy van patiënten extra te beschermen. Bezoekers krijgen voortaan aan de informatiebalie het kamernummer van een patiënt na het beantwoorden van een aantal controlevragen, zoals het adres van de patiënt.

Eerder deze maand had Meander besloten om geen kamernummers meer te verstrekken omwille van de veiligheid en privacy van patiënten. Dat dit noodzakelijk was volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), bleek achteraf onjuist. Meander Medisch Centrum volgt met deze aanpassing het standpunt van de Autoriteit Persoonsgegevens en de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Frank de Reij, voorzitter RvB: “We bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak dat door de maatregel is ontstaan. We vinden het vervelend dat we voor onze patiënten en hun bezoekers strenger zijn geweest dan strikt nodig. Om de veiligheid en privacy van onze patiënten te garanderen, voeren we wel een controle uit. Want ongewenst bezoek, en helaas komt dat regelmatig voor, past niet bij de zorg waarop patiënten bij ons mogen vertrouwen.”

Voor het ontvangen van bezoek blijft de wens van de patient leidend. Daarom werkt Meander aan een elektronische registratie van de wensen van patiënten omtrent hun bezoek. Op deze manier blijft het ziekenhuis zorgdragen voor een veilige en klantvriendelijke omgeving voor patiënten en bezoekers

Reacties