Kerstvakantie-tip: Warme Winteravonden op komst in DierenPark Amersfoort

Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort
Foto: DierenPark Amersfoort

Deze kerstvakantie beleef je sprookjesachtige avonturen in DierenPark Amersfoort tijdens de Warme Winteravonden. “Vier avonden lang wordt ons dierenpark omgetoverd tot een extra sfeervol winterpark met duizenden lichtjes, de lekkerste hapjes en swingende livemuziek”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Tussen 27 en 30 december sluiten we het jaar feestelijk af met onze bezoekers.”

De Amersfoortse dierentuin is deze vier dagen tussen kerst en oud en nieuw extra lang geopend. “Jong en oud worden tussen 16.00 en 20.00 uur ondergedompeld in een extra sfeervolle winterbeleving”, aldus de projectleider. “Denk aan een magisch verlicht park met een sleebaan, winterse lekkernijen bij de eetkraampjes en muziekoptredens. Een verhalenverteller neemt jonge dierenfans mee in een winters verhaal en wie langs de dierbewoners wandelt, kan zomaar sprookjesachtige illusies tegenkomen in het donker …”

Ook de rest van de kerstvakantie is het park winters aangekleed en valt er genoeg te beleven. “Bezoekers kunnen elke dag mee met een gratis rondleiding langs de dieren, waarbij een Gids winterse weetjes vertelt over de dierbewoners. Kleine avonturiers kunnen hun dierenkennis testen met een gratis speurtocht”, aldus Hylke. “Ook kun je de hele kerstvakantie van de sleebaan duiken.” Tijdens Warme Winteravonden van 27 t/m 30 december kunnen bezoekers tussen 16.00 en 20.00 uur voor € 13,50 naar binnen in DierenPark Amersfoort.

Reacties