Lenaert Nicasiusspeld voor Huub Smink, oprichter en oud eigenaar van Kafé van Zanten

Foto: Gemeente Amersfoort

Op zaterdag 9 november 2019 reikte burgemeester Lucas Bolsius een Lenaert Nicasiusspeld uit aan Huub Smink, oprichter en oud eigenaar van Kafé Van Zanten aan de Bloemendalsestraat. Hij ontving de onderscheiding voor zijn grote betrokkenheid en inzet voor de buurt en bezoekers van het café. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van Kafé Van Zanten.

Huub Smink startte in 1979 Kafé Van Zanten aan de Bloemendalsestraat in Amersfoort. Hij heeft in de 36 jaar waarin hij zijn gasten bediende van het café een begrip in Amersfoort gemaakt. Een plek waar iedereen welkom is.

Burgemeester Bolsius: “Huub Smink creëerde een plek waarin plaats was voor grote diversiteit, waar iedereen kon zijn wie hij of zij wilde zijn. Een plek voor creatieve ondernemers, waar politiek en bewoner elkaar kan ontmoeten, waar journalisten verhaal maken, waar kinderen de toekomst zijn”.

Mede door zijn inzet veranderde de Bloemendalsestraat tot een levendige horecastraat met het jaarlijkse Koningsdagfeest als één van de hoogtepunten.

Reacties