Algemene Waterschapspartij vergroot diversiteit in het hoofdbestuur

Foto: Algemene Waterschapspartij

Leonie Bruggink–Van der Steen (Waterschap De Dommel), Glenny Davidse (Waterschap Scheldestromen) en Marina Eckhardt (Waterschap Scheldestromen) zijn benoemd in het hoofdbestuur van de Algemene Waterschapspartij (AWP) in de ALV op 2 november.

Samen met Ron van Megen (voorzitter, Waterschap Vallei en Veluwe), Jan van Oorschot (penningmeester, Waterschap Drents Overijsselse Delta) en Hans Middendorp (vicevoorzitter, Hoogheemraadschap van Delfland) bestaat het hoofdbestuur van de AWP nu uit zes personen.

Marina Eckhardt (32) wordt secretaris van de AWP. Eckhardt is fractieondersteuner van de AWP Scheldestromen en daarnaast ook actief in de lokale politiek in Hulst. Zij neemt ook social media en mediacontacten voor haar rekening.

Leonie Bruggink (63) is fractievoorzitter van de AWP De Dommel. Zij is ook coördinator van Waterlelie, het netwerk van vrouwen in de waterschapsbesturen. Verhoging van het aantal vrouwen in de gekozen waterschapsbesturen staat hoog in haar  vaandel.

Glenny Davidse (25) studeerde Watermanagement en Milieukunde in Wageningen. Davidse is voor AWP Scheldestromen lid van de commissie Waterbeheer en de commissie Waterkeringen en Wegen. Hij gaat zich inzetten om jongeren te betrekken in de waterschapspolitiek.

Permanente campagne

De AWP wil de zichtbaarheid van de AWP ook in jaren zonder verkiezingen te vergroten. In de ALV werd verder besloten om nu al te starten met de ‘permanente campagne’, met het oog op de volgende waterschapsverkiezingen in maart 2023. De AWP komt nadrukkelijk op voor de belangen van de inwoners. Zo vindt AWP het niet van deze tijd dat de Nederlandse huishoudens 80% van de watersysteemheffingen opbrengen en het bedrijfsleven hier nog geen 10% aan bijdraagt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen