Spoedeisende Hulp Meander in RTL serie

Foto: Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum is binnenkort te zien in het tv-programma Team Spoedeisende Hulp. In het tweede seizoen van deze serie, die vanaf 31 oktober op RTL 5 te zien is, krijgt de kijker een beeld van de dagelijkse hectiek op de Spoedeisende Hulp.

In de serie worden artsen en verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum gevolgd tijdens hun werkzaamheden op de Spoedeisende Hulp (SEH). Welke patiënten zien we op de SEH? Wie heeft welke rol? Hoe bepalen we als team de juiste manier van handelen? En hoe gaan we om met emotionele momenten? In een reeks van 8 afleveringen worden de drukte, complexiteit en gevoelige kanten van de SEH in beeld gebracht.

Met ruim 35.000 patiënten per jaar, 17 behandelkamers en tientallen medewerkers behoort de Spoedeisende Hulp van Meander tot de tien grootste SEH’s van Nederland. Voor Meander is de deelname een bijzondere ervaring. “We voelen ons natuurlijk erg vereerd dat we zijn gevraagd voor deelname aan het nieuwe seizoen”, zegt Annette Nyèssen, teammanager van de Spoedeisende Hulp. “Wel hebben wij, voordat we akkoord gingen met de opnames, goed nagedacht over de consequenties voor onze patiënten en medewerkers. Tv-opnames zijn namelijk belastend en een inbreuk op de privacy. Gelukkig is dit voorafgaand aan ons akkoord allemaal besproken en geregeld. De privacy van patiënten, hun naasten en onze medewerkers staat uiteraard te allen tijde centraal.”

Sinds augustus was een aantal dagen per week een cameraploeg aanwezig op de SEH. “Ik heb al fragmenten van de opnames gezien en ben meer dan trots op ons team. Deze serie geeft een heel goed beeld over wat er voor én achter de schermen van de SEH gebeurt. Het is een mooie kans om ons dagelijks werk op deze manier te kunnen laten zien aan iedereen bij ons in de regio en de rest van Nederland”, aldus Annette.

De eerste aflevering van Team Spoedeisende Hulp verschijnt op donderdag 31 oktober en zal vanaf dan iedere donderdag om 20:30 te zien zijn op RTL 5.

Reacties