De torenverlichting bij de Sint Martinuskerk brandt

Foto:

Afgelopen zaterdagavond, op de nacht van de nacht, is de torenverlichting van de Sint Martinuskerk ontstoken. Vele parochianen en inwoners vanuit Hoogland maakten dit mee.

Na afloop van dit mooie en bijzondere moment gaven 3 bestuursleden een reactie hoe zij dit gevonden hebben.

Dick Stalenhoef, secretaris parochiebestuur: “Ik vond het fantastisch en ben ook heel erg enthousiast over de opkomst van Hoogland. Ik ben ook trots op het feit dat we deze gerestaureerde toren nu in het licht kunnen zetten. Het is een kroon op het werk van vele jaren, vele vrijwilligers en er is heel veel geld mee gemoeid. Dat moet ik eerlijk bekennen als penningmeester van het parochiebestuur.” Met dit lichtteken laat de katholieke kerk zien dat zij aanwezig wil zijn in Amersfoort en dat wil zij gezamenlijk doen. Maar het kan volgens hem altijd beter. “Ik hoop dat dit lichtteken heel veel mensen bereikt en bij zich zelf te rade gaan van: Goh, ik moet toch maar eens naar de kerk gaan.” Aldus Dick.

Herman Casteel, voorzitter van de Vrienden van Martinus, reageert op de vraag wat zijn rol hierin was: “Ik was hierin de aanstichter, animator, de bruggenbouwer en bracht vooral mensen bij elkaar. En nu de verlichting aangezet is gaat mijn hart nog wat sneller kloppen. Vooral als er zoveel belangstellenden voor komen, je denkt dan de weg naar hier toe hebben we ook goed gedaan. Verder hebben wij ook een aantal vrienden erbij gekregen, want deze verlichting verbindt wel. Ik kom dan ook tot de conclusie dat ik met recht trots mag zijn op de Vrienden van Martinus!”

Han van Schagen, voorzitter van de Locatieraad Sint Martinus, was onder de indruk van dit moment en hij gaf als reactie: “Het doet mij heel veel en vooral de grote opkomst van mensen. Dit laat ook zien dat er grote betrokkenheid is in Hoogland bij de geloofsgemeenschap Sint Martinus. Licht verbindt en licht geeft leven. Ik vind deze activiteit net voor de komende wintertijd een heel mooi moment. Met het ontsteken van deze verlichting is ook de verbinding gelegd met de Vrienden van Martinus, het Parochiebestuur en deze geloofsgemeenschap.”

De toren van de Sint Martinus zal nu elke avond vanaf zonsondergang tot middernacht goed te zien in alle omliggende wijken en daarbuiten.

Ingezonden door Gerard Hilhorst

Reacties

Cookieinstellingen