Bewoners Boekweitkamp e.o. tevreden over opknapbeurt woning

Foto: De Alliantie

In de Hooglandse buurt Bieshaar-Zuid wordt volop gezaagd, getimmerd, geschilderd en geboord om de woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken. In opdracht van de Alliantie voert Rutges Vernieuwt de werkzaamheden uit.

De heer Van der Grift is positief over deze verbeter- en verduurzamingsmaatregelen. “De voorbereiding en uiteindelijke uitvoering is bij mij nu zo goed als afgerond. Goede communicatie onder andere met de uitvoerder heeft geleid tot een prima resultaat. Ik hoop dat ook de binnenkant van de woning in de toekomst wordt aangepakt.”

Comfortabeler wonen

Woningcorporatie de Alliantie is eigenaar van de 139 woningen. De woningen zijn aan het eind van de jaren 70 gebouwd. In die tijd werden andere eisen gesteld aan een woning dan nu. Daarom heeft de Alliantie samen met aannemer Rutges Vernieuwt een onderhouds- en verbeterplan gemaakt waarbij de woningen flink opgeknapt en geïsoleerd worden. Hierdoor worden de woningen comfortabeler, energiezuiniger en veiliger. Met de verbeterde woningen zijn de huurders voorbereid op de toekomst. Ruim 70% van de bewoners ging akkoord met het opknapplan.

Werkzaamheden en planning

Naast het reguliere onderhoud (schilderwerk en het uitvoeren van houtrotherstel) wordt een aantal woningverbeteringen (zoals vloer- en gevelisolatie, HR++ beglazing en het plaatsen van mechanische ventilatie, rookmelders en zonnepanelen) aangebracht. Een woning uit de jaren zeventig is vaak onvoldoende geïsoleerd. Met het plan dat nu uitgevoerd wordt, brengen wij alle woningen in de buurt naar een hoger en gelijk niveau.

De werkzaamheden zijn in april 2019 gestart en de verwachting is dat rond april 2020 alle bewoners genieten van een comfortabel en energiezuinig thuis.

Reacties