Nieuw koppeltje plompe lori’s te zien in DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort kunnen bezoekers een nieuwe plompe lori spotten. “Het plome lori-mannetje dat deze zomer in ons park is gearriveerd, heeft gezelschap gekregen van een vrouwtje”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “De twee halfaapjes vormen nu samen een koppeltje.”

De kennismaking tussen de twee plompe lori’s verloopt goed. “Al snel kropen het mannetje en vrouwtje naar elkaar toe en begonnen aan elkaar te snuffelen”, laat de dierverzorger weten. “Zij maken zelfs al geluidjes naar elkaar, dat is een goed teken. Wie weet mogen wij in de toekomst zelfs kleine plompe lori’s verwelkomen, met de komst van dit vrouwtje.”

Plompe lori’s zijn kleine halfaapjes die erg goed kunnen klimmen. “Als je de dieren wilt spotten moet je dus goed in de bomen kijken; je kunt hen herkennen aan hun grote ogen”, vertelt Christel. Het nieuwe koppeltje is te zien in De Nacht, een deel van DierenPark Amersfoort waar het overdag donker is, zodat bezoekers de nachtdieren kunnen zien als zij actief zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen