Grootste landroofdier ooit deze herfstvakantie te zien in DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

Deze herfstvakantie kunnen bezoekers van DierenPark Amersfoort het grootste landroofdier dat ooit geleefd heeft bewonderen. “Speciaal voor de dinoactiviteiten die deze herfstvakantie plaatsvinden, komt er een nieuwe dinosaurus naar ons park”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Deze reusachtige vleeseter uit de prehistorie is de hele herfstvakantie te bewonderen in ons Dinopark.”

Het gaat om de Spinosaurus die tijdelijk te zien zal zijn in het Amersfoortse Dinopark, een avontuurlijk bos waar zo’n zeventig levensgrote dino’s te zien zijn. “De dino die naar ons park komt is zo’n zes meter lang, in het echt kon hij waarschijnlijk zelfs vijftien meter lang worden. Hij was daarmee groter dan de T-rex”, laat Hylke weten. “Met zijn indrukwekkende rij tanden heeft hij iets weg van een enorme krokodil. Hij leefde oorspronkelijk in het huidige Noord-Afrika, maar deze herfst duikt hij op in Amersfoort.”

Aanstaande woensdag arriveert de Spinosaurus in het Amersfoortse dierenpark. “Doe wel voorzichtig als je hem deze herfstvakantie komt bekijken, want dino’s zijn over het algemeen geen lieverdjes”, waarschuwt Hylke. “Deze hele vakantie is daarom een deel van het Dinopark afgesloten en kunnen jonge dinofans alleen onder begeleiding van de dinoranger mee op avontuur tijdens de DinoAdventures. Dit jaar wordt spannender dan ooit en daar past natuurlijk een reusachtige, vleesetende dino bij.” De Spinosaurus is van 12 t/m 27 oktober te zien in DierenPark Amersfoort.

 

Reacties

Cookieinstellingen