Stuur ideeën in om van La Vuelta Holanda een Utrechts feest te maken

Foto: Provincie Utrecht

Over minder dan een jaar is het zover! Op 14 en 15 augustus raast La Vuelta Holanda door de provincie Utrecht. Vanaf 29 april 2020 wordt de spanning opgebouwd met een serie evenementen en activiteiten richting het startweekend.

La Vuelta Holanda roept iedereen op om activiteiten rond de Vuelta te verzinnen en dit in aanloop naar of tijdens het evenement te organiseren. Iedereen kan een activiteit aanmelden. Daarbij gaat het niet alleen om sportieve activiteiten, maar ook om culturele-, historische-, culinaire- en educatieve activiteiten.

De organisatie van La Vuelta Holanda is inmiddels aan de slag met de invulling van het evenement. Thema’s hierbij zijn feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Het evenement krijgt extra beleving via de verschillende activiteiten in aanloop naar de Vuelta. Iedereen kan via de website www.lavueltaholanda.com plannen indienen om deel uit te maken van het La Vuelta Holanda wielerpeloton 2020.

La Vuelte Holanda

De Vuelta is een van de drie grootste wielerrondes van de wereld. Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. Tijdens de 75ste editie van La Vuelta verwelkomt Nederland het peloton van 14 tot en met 16 augustus 2020. De renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. De eerste etappe van de Vuelta bestaat uit een ploegentijdrit door de stad Utrecht, de tweede etappe vertrekt vanuit Den Bosch en gaat door de provincie Utrecht.

Bron: provincie Utrecht

Reacties