Bachweg begint aan een nieuw hoofdstuk

Start bouw Bachweg
Foto: De Alliantie

Aan de Bachweg in Amersfoort is de bouw gestart van 84 sociale huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen. In het eerste kwartaal van 2021 krijgen de nieuwe bewoners hun sleutel. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt de appartementen in opdracht van de Alliantie.

Na de bouwvak is Dura Vermeer gestart met het boren van de funderingspalen waarna de funderingsbalken en de begane grondvloeren volgen. In tegenstelling tot het traditionele heien verloopt het boren van de funderingspalen vrijwel geruisloos en zonder trillingen. Op deze manier wordt de overlast voor de omwonenden tot een minimum beperkt.

Duurzaamheid

Alle appartementen worden gasloos gerealiseerd en op de daken komen zonnepanelen waarvan de opbrengsten evenredig over de appartementen worden verdeeld.

Wonen aan de Bachweg

De woningen worden via Woningnet geadverteerd. Ongeveer een half jaar voor oplevering van de woningen komen de advertenties op www.woningnet.nl te staan.

Amersfoort Vernieuwt

Deze ontwikkeling is onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Reacties