10 jaar Zen.nl Amersfoort

Foto: Zen.nl Amersfoort

Op 16 september a.s. bestaat meditatiecentrum ‘Zen.nl Amersfoort’ 10 jaar. Het centrum viert dit een week lang met dagelijks speciale gastlessen voor cursisten. Niet-cursisten kunnen bovendien tegen een fors gereduceerd tarief deelnemen aan de eendaagse meditatieworkshop ‘Zen in één dag’. Deze workshop vindt meerdere keren plaats in de weekends van 14 en 21 september en biedt een inleiding tot zenmeditatie.

Zen.nl Amersfoort heeft ruim 100 cursisten verdeeld over 7 gevorderdengroepen en dit najaar starten er 5 introductiegroepen. Het centrum is onderdeel van de landelijke stichting Zen.nl met meer dan 40 vestigingen en 2000 cursisten. Yvonne Visser, voormalig psychiater, en vestigingsmanager van Zen.nl Amersfoort: “Tien jaar geleden begonnen we met een klein groepje cursisten en één leraar, dat was ik. Inmiddels zijn er vier ervaren docenten en vier aspirant-leraren aan ons centrum verbonden. We zijn er ontzettend trots op dat we zo gegroeid zijn.”

“Laat je niet gek maken”

In de jubileumweek van 14 t/m 22 september wil Zen.nl Amersfoort nog eens extra de nadruk leggen op de boodschap die het centrum wil uitdragen. Yvonne Visser: “De westerse mens heeft er steeds meer moeite mee om alle ballen in de lucht te houden. Ik ben indertijd zelf ook om die reden met mediteren begonnen. Zenmeditatie leert je om alles met aandacht te doen zodat je je energie goed kunt beheren, en je niet gek te laten maken door je eigen gedachten. Je hebt aan zen direct iets in de praktijk. Vandaar dat mediteren zo’n vlucht neemt en wij als centrum zo hebben kunnen groeien.”

Meer grootse plannen

Naast het centrum in Amersfoort zijn Yvonne Visser en haar partner Evert Jan Kema, ook meditatieleraar, tweeënhalf jaar geleden een tweede vestiging van Zen.nl begonnen in Leusden, hun woonplaats. “En we hebben nog meer grootse plannen. Zo richten we ons naast het geven van meditatiecursussen en workshops steeds intensiever op coaching. Stiekem is het onze droom het grootste centrum voor zencoaching van Nederland te worden,” aldus Yvonne Visser.

Meer info over de workshops in de jubileumweekenden: www.zen.nl.amersfoort

Reacties