DierenPark Amersfoort Foodfestival feestelijk van start

Gisteravond beleefden bezoekers de eerste avond van het vierdaagse DierenPark Amersfoort Foodfestival. “Deze editie is groter ingestoken dan ooit en we kijken terug op een heel geslaagde eerste avond”, aldus projectleider Raynor Vos. “De voetjes kwamen van de vloer en de sfeer zat er goed in, dat belooft wat voor de komende dagen.”

Verspreid door het hele park waren foodtrucks te vinden met hapjes van over de hele wereld. “Van poffertjes tot Thaise curry: voor ieder wat wils. Maar het foodfestival is meer dan alleen eten”, vertelt Raynor. “De silent disco, die wij dit jaar voor het eerst organiseren, trok veel bekijks. Daarnaast genoten bezoekers gisteren van speciaalbiertjes van lokale bierbrouwers en de uitgebreide Ibizamarkt. Bij de jongste dierenfans vielen vooral de kinderdisco en de versierde Feesttrein goed in de smaak.”

Festivalfans beleven het Dierenpark Amersfoort Foodfestival nog vanavond en de rest van dit weekend. “Naast nieuwe dingen zijn er natuurlijk ook weer oude toppers te vinden, zoals het Heftige Happenrad. Wie durft, geeft een slinger aan het rad en proeft exotische vleesvervangers, van sprinkhanen tot een meelwormentaartje” vertelt de projectleider. “De weersvoorspellingen zien er goed uit. Vier dagen lang lekker eten, dansen en dierbewoners spotten, wat wil je nog meer?” Het DierenPark Amersfoort Foodfestival is nog tot en met zondag 18 augustus te bezoeken, voor €7,50 loop je tussen 16.00 en 22.00 in een omgetoverd dierenpark.

 

Reacties