Vul je fles bij de Publiek Water tappunten

Foto: Publiek Water

Een eenvoudige manier om minder plastic te gebruiken is door geen plastic flesjes meer te kopen. Inmiddels heeft bijna iedereen wel een mooie Dopper, Mizu of andere waterfles thuis liggen. Maar wat heb je hier aan als je ze bijna nergens kunt vullen?

Ga je bijvoorbeeld een dagje shoppen, dan ben je vaak alsnog genoodzaakt om een plastic flesje te kopen. Dat is gek, want de kwaliteit van ons kraanwater is ongekend hoog en de prijs ontzettend laag. Daarnaast heeft bijna elke winkel of onderneming wel een kraan.

Publiek Water is een nieuw initiatief om het gebruik van plastic flesjes tegen te gaan door de drempel om je fles te vullen weg te nemen. Ondernemers in wat voor vorm dan ook, kunnen zich gratis aanmelden. Zij ontvangen dan een sticker die ze op hun raam kunnen plakken en zullen als tappunt op de kaart vermeld worden. Zo weet jij dus precies waar je welkom bent om je fles te vullen en werken we samen aan een wereld zonder wegwerpplastic. Wil jij je aanmelden of ben je benieuwd waar jij je fles al kunt vullen? Bekijk dan de website publiekwater.nl. Zo kun je in Amersfoort al terecht bij Fonkel en Bluryourlife.

De timing kon niet beter met de afgelopen hittegolf: met inmiddels 170 tappunten -and countingis Publiek Water in razendsnel tempo aan het groeien. Verschillende ondernemers uit het hele land melden zich aan. Met de provincie Groningen als koploper: 1/3 van alle tappunten zitten daar. Ook niet zo gek; de initiatiefnemer -eigenaar van reclamebureau Publiek- zit zelf in de Biotoop van Haren, Groningen gevestigd.

Reacties