Moestuin aan de Zijpenberg uniek

Foto:

Vind je het leuk om lekker buiten bezig te zijn? Wil je graag groente uit eigen tuin eten? Kom dan naar de moestuin aan de Zijpenberg!

De moestuin aan de Zijpenberg in Vathorst is een uniek project. Het is een samenwerking tussen Natuurboerderij de Brinkhorst, De Alliantie, Amerpoort en een groep buurtbewoners.

In 2015 is deze samenwerking gestart. Er was bij een flat in Vathorst een stuk grond dat een aantal jaren door de dagbestedingsgroep van Amerpoort die bij de Brinkhorst werken werd onderhouden, maar dat paste niet meer goed in hun activiteiten aanbod. De tuin werd daardoor wat verwaarloosd. De Brinkhorst wilde eigenlijk niet zomaar het stukje grond aan de Alliantie teruggeven dus zijn er plannen gemaakt voor de gezamenlijke moestuin.

Moestuin Zijpenberg  Vathorst is een moestuin die gezamenlijk onderhouden wordt door een groep bewoners uit de wijk. De moestuin is niet in stukjes verdeeld onder de bewoners, maar is een geheel waar met de hele groep aan gewerkt wordt. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor je eigen stukje tuin, maar deze kunt delen met anderen. Het is gezellig, maar ook handig als je een keer niet kunt. Elke derde zaterdag van de maand wordt er samengewerkt en in het voorjaar en zomer vaak nog een keer in een ander weekend. Verder kun je zo vaak je wilt zelfstandig aan de slag in de moestuin. De oogst is in eerste instantie ook voor de mensen die in de moestuin werken. Wat er over blijft wordt in de winkel van de Brinkhorst verkocht. De groep organiseert zelfstandig het werk, maar kan voor ondersteuning terugvallen op de Brinkhorst. Ook de dagbestedingsgroep heeft nog een rol binnen deze samenwerking: zij doen de grotere klussen zoals het snoeien van de heg om de moestuin.

Elke derde zaterdag van de maand werkt er een groepje in de moestuin. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend op deze zaterdagen eens langs te komen om de sfeer te proeven.

Heb je ook zin om met je handen samen te werken aan mooi stukje groen in de buurt? Mail dan naar [email protected], om een keer af te spreken in Moestuin Zijpenberg Vathorst. Neem alvast een kijkje op de facebook pagina

 

Reacties