Meander bouwt nieuw OK-complex in Amersfoort

Symfora vleugel
Foto: Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum gaat aan de achterzijde van het gebouw aan de Maatweg in Amersfoort een nieuw OK-complex bouwen dat bestaat uit vier operatiekamers en een afdeling voor dagbehandeling. Het nieuwe OK-complex komt in de vleugel waarin voorheen SymforaMeander was gehuisvest.

Bestuursvoorzitter Frank de Reij is blij met de uitbreiding: “We bouwen twee algemene operatiekamers waarmee we de druk op de huidige OK-faciliteiten verminderen. Daarnaast komt er een operatiekamer voor oogoperaties en een kamer voor pijnbestrijding. Deze ingrepen vinden nu nog plaats op onze locatie Baarn en worden verplaatst naar Amersfoort. In het nieuwe OK-complex zullen zowel dagverplegings- als klinische behandelingen plaatsvinden. Hierdoor kunnen we onze huidige OK’s vooral inzetten voor hoogcomplexe zorg en spoedzorg. De uitbreiding past goed in de strategie om in Amersfoort hoogwaardige en complete ziekenhuiszorg te bieden. Ook kunnen er door de extra capaciteit meer patiënten bij ons terecht voor eenvoudigere en planbare ingrepen.”

De voorbereidingen voor de verbouwing starten na de zomer. Naar verwachting wordt het nieuwe OK-complex in 2021 in gebruik genomen.

Reacties