DierenPark Amersfoort verwelkomt tweede beisa oryx

DierenPark Amersfoort is een beisa oryx rijker. “Wij mochten vandaag onze tweede beisa oryx verwelkomen”, kondigt dierverzorger Richard van Sluis aan. “Deze Afrikaanse antilopesoort went op dit moment nog aan zijn nieuwe verblijf en zal vanaf volgende week samen met de andere beisa oryx te bewonderen zijn op de Savanne.”

De eerste spiesbok, zoals de beisa oryx ook wel genoemd wordt, kwam drie weken geleden al naar het Amersfoortse dierenpark. “De beisa oryx die hier nu al een paar weken woont, kan zijn weg goed vinden tussen de zebra’s en giraffen. Met zijn nieuwe soortgenoot komt het ongetwijfeld ook goed”, vertelt Richard. “Dit indrukwekkende dier kun je herkennen aan zijn lange hoorns en het bijzondere zwarte masker op zijn kop.”

De beisa oryx komt voor in de Hoorn van Afrika, van Tanzania tot aan Oeganda. “Daar leeft hij op savannen en grasland, vaak bij struikgewas en in de buurt van water. Als de nieuwe beisa oryx straks op de Savanne in ons park te bewonderen is, kun je hem tijdens warme dagen veel op schaduwrijke plekken vinden”, vertelt Richard. “Je kunt als bezoeker deze dieren zelfs vanuit de lucht bewonderen.” Vorige week opende het DierenPark Amersfoort de nieuwe vliegbeleving ‘de Ooievaart’, waarmee bezoekers de trektocht van de ooievaars naar Afrika afleggen en de Savannedieren vanuit de lucht kunnen spotten.

 

Reacties