Diversiteit op de Hof tijdens Gaypride Amersfoort

Gaypride Amersfoort
Foto: Brian Vijber

Donderdag 25 juli is de 17e editie van de Gaypride Amersfoort. De Hof is van oudsher het hart van de Gaypride Amersfoort. Van 19:00 tot 00:00 uur wordt een afwisselend programma gebracht van DJ’s en acts waar niemand bij stil kan blijven staan.

Het programma wordt gepresenteerd door drag queens Lady Galore en Miss Patty Pam-Pam. Zij brengen samen met Jemima Handful, speciaal voor het event vanuit Australië gekomen, enkele acts. DJ Sumo W start het avondprogramma op de Hof met de meest dansbare platen op het podium dat over de waterput op de Hof wordt gebouwd.

Hoofdact is dit jaar TRINXX. Een echte dansshow met een mooie boodschap ‘Dare To Be Different!’, het motto waar ook de Gaypride Amersfoort voor staat. Deze groep bestaat uit drie professionele dansers die ieder jarenlange danservaring hebben. Samen hebben deze dansers een dansformatie gevormd die out-of-the-box denkt en optreedt. Hun dansstijl is te omschrijven als urban streetdance. Verder vallen hun optredens op omdat op hoge hakken dansen. Zij geven met hun shows een boodschap mee; niet meer in hokjes te denken! Met hun optredens promoten zij diversiteit en de kracht van jezelf zijn. Trinxx was ook te bewonderen op televisie, ze deden mee in 2018 aan het VTM-programma Belgium’s Got Talent en stonden in de finale van Hollands Got Talent 2019 op RTL4.

Zangeres Nina ten Kate schopte het in 2018 bij The Voice of Holland tot aan de battles. Haar auditie werd maar liefs 204.000 bekeken op YouTube. Nu heeft ze een live band om zich heen verzameld om heel Nederland plat te gaan spelen. De band speelt nummers van diverse artiesten zoals Pink, Kings of Leon en Amy Winehouse. Onder de naam Louder, geven zij een stevig optreden weg met een combinatie van pop, rock en soul muziek.

DJ/MC DiVine staat sinds twaalf jaar bekend als dé power house vocal-mc van Nederland. Sinds vijf jaren draait zij, met succes, ook op diverse feesten in binnen- en buitenland. Ze heeft ontzettend veel toffe releases op haar naam tegenwoordig! Zodra DiVine haar plek achter de DJ Booth in neemt, hoor je een divers scala aan house muziek uit de speakers knallen! DiVine is een graag geziene gast op Pride evenementen in en buiten Nederland. Ook is ze een graag geziene gast op feesten en festivals als Pride Amsterdam, Midzomergracht, Roze Maandag Tilburg, Superball, Milkshake Festival, World Pride Madrid, Pride Vienna en Pride Curacao.

DJ Promiss sluit de Gaypride Amersfoort 2019 af met haar beats. Wat begon als hobby werd een succesvolle carrière met optredens in toonaangevende clubs in binnen- en buitenland. Dit jaar draait ze op diverse Pride evenementen in Brussel, Amsterdam, Copenhagen én de Gaypride Amersfoort. Haar muziekstijl is  een energieke, brede mix van pop, house en club.

Het hele programma en de tijden van de Gaypride Amersfoort zijn te vinden op www.gayprideamersfoort.nl

Reacties