Rainbow Run tijdens Gaypride Amersfoort

Donderdag 25 juli kleurt Amersfoort roze tijdens de Gaypride Amersfoort. Naast het feest op de Hof met DJ’s, Drag Queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender of hetero, jong, oud? Zin in een feestje, of om sportief bezig te zijn, iedereen is welkom!

Het sportiefste onderdeel van de Gaypride Amersfoort is de Rainbow Run. De Rainbow Run is een ‘social run’ van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg verzamel je polsbandjes in alle kleuren van de regenboogvlag. Bij terugkomst hangt er een regenboog aan kleuren aan de pols en ben je klaar voor het feest!

Start en finish zijn op het Lieve Vrouwekerkhof. Vanaf 19:00 uur kan je in Onze Lieve Vrouwetoren het eerste polsbandje ophalen en om 19:30 uur vertrekt de loop.

De route gaat niet alleen door de straten van de binnenstad, maar ook door een aantal markante gebouwen, zoals het pand van DAKA sport en theater De Flint. Op meerdere plekken is tijdens de run een korte, muzikale work out. Voor de ervaren lopers een extra uitdaging, voor de beginnende juist een punt om even op adem te komen.

De Rainbow Run wordt georganiseerd in samenwerking met Loopnu. Deelname kost € 10,- (inclusief zes polsbandjes). Schrijf je in via www.loopnu.nl! Van het deelnamegeld gaat een euro per loper naar het Bob Angelo Fonds van het COC.

Het hele programma van de Gaypride Amersfoort is te vinden op www.gayprideamersfoort.nl en op social media.

Reacties