Het Straatnaambord Carroussel-speelplein is verdwenen

Foto:

Afgelopen week vernam initiatiefnemer Gerard Hilhorst dat het Straatnaambord Carroussel-speelplein is verdwenen. Hij ontving een e-mail van een bekende van hem en deze vroeg aan hem of het straatnaambord misschien op vakantie was.

Inmiddels weet Hilhorst van buurtbewoners dat het bord al meer dan vijf weken is verdwenen. Hij heeft ook aangifte gedaan bij de politie, maar schat de kans klein in dat de dader gepakt wordt aangezien er geen camerabeelden zijn. ,,De politie kan hier niks mee.”

Een nieuw bord plaatsen

Zoals het er nu voor staat is hij niet van plan om een nieuw bord te plaatsen. ,,Alles bij elkaar kost dat 400 euro. De aardigheid is er wel vanaf”, aldus Hilhorst die er met de pet niet bij kan. ,,Ik begrijp het niet. Dit is gewoon vandalisme. Wat heb je er nou aan?”

Dit officieuze straatnaambord werd op donderdag 21 maart j.l. in bijzijn van voormalig kleuterjuf Doortje Brouwer toen onthuld. Toen dit straatnaambord werd onthuld straalde Doortje Brouwer van oor tot oor. Dit bord is geplaatst bij de schoolwoningen aan de Engweg in Hoogland en heeft de naam ‘Carrousel-speelplein’. Het herinnert aan de kleuterschool waar Doortje Brouwer meer dan 30 jaar werkte. Op dit straatnaambord staat ook als onderschrift ‘Doortje Brouwer, kleuterleidster van 1957-1990’. Het is daarom ook een eerbetoon aan de vrouw, die zelfs de helft van haar inkomen aan de school gaf. Inmiddels is zij op de hoogte gesteld van de diefstal en zij gaf als reactie: “Ik snap er helemaal niks van en ik ben zelfs een beetje boos”.  Ook raadslid Dirk-Joost van Hamersveld van D66 Amersfoort, die dit initiatief ondersteunde is verbijsterd evenals de sponsoren Barneveld Digitaal en Bouwbedrijf Schoonderbeek. Naast de sponsorgelden is dit bord gefinancierd uit het Buurtbudget Hoogland.

Mochten de lezers weten wie dit straatnaambord heeft meegenomen of iets heeft gezien, laat hij of zij zich melden bij de politie. Als dit bord terecht is dan kan het bord herplaatst worden.

Ingezonden door Gerard Hilhorts

Reacties