Eerste bewoners sociale huurwoningen Hogekwartier ontvangen huissleutel

Foto: De Alliantie

De eerste blije bewoners ontvingen 27 juni de sleutel van hun nieuwe woning in Hogekwartier. De nieuwbouw in Hogekwartier draagt bij aan het verbeteren van de buurt doordat er goede en betaalbare woningen bij komen.

De sociale huurwoningen Timano

In de velden 3a en 3b van de nieuwe stadswijk Hogekwartier komen in totaal 66 huurwoningen (36 eengezinswoningen en 30 appartementen. genaamd Timano). Dit is aan de kant van de wijk Liendert. Trebbe heeft nu de eerste 14 woningen in de eerste fase van 26 sociale huurwoningen opgeleverd. De overige 12 woningen volgen na de bouwvak. In november 2018 is gestart met de bouw van deze ruime eengezinswoningen. De woningen zijn geadverteerd via Woningnet. Het gaat om 12 vierkamer eengezinswoningen van ca. 84m² en 14 vierkamer eengezinswoningen van ca. 100m². De bouw van de tweede fase sociale huurwoningen is ook al gestart. Deze bestaat uit 10 eengezinswoningen en 30 appartementen en worden eind dit jaar nog opgeleverd.

Stadswijk Hogekwartier

Met de oplevering van de eerste woningen bereikt de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Hogekwartier én de stad Amersfoort een nieuwe mijlpaal. De wijk krijgt door alle nieuwbouw een beter en gevarieerder woningaanbod. Er is een belangrijke impuls aan de leefbaarheid in de wijk gegeven doordat de kansen, voor mensen die in deze fijne groene wijken Schuilenburg en Liendert willen wonen, vergroot zijn. De toevoeging van de sociale huurwoningen in Amersfoort is belangrijk, omdat hier een enorme vraag naar is.

Amersfoort Vernieuwt

Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Reacties