Waterpret en ijsjes voor de dieren in DierenPark Amersfoort

Bijna overal in Nederland is het vandaag tropisch warm, zo ook in Amersfoort. De dierverzorgers in DierenPark Amersfoort verrasten de dieren met gezonde ijsjes. “Onder andere de bavianen, otters en ringstaartmaki’s kregen verfrissende lekkernijen”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “De ijsjes zijn gevuld met fruit en zaadjes, de dieren vinden dit zowel lekker om te eten als heerlijk verkoelend.”

IJsjes waren niet de enige verkoelingsmogelijkheden in de Amersfoortse dierentuin. “Ook veel andere dieren zochten de verkoeling op. De hyena’s en beer namen bijvoorbeeld een frisse duik in de vijvers in hun verblijf”, legt de dierverzorger uit. “Daarnaast staan er veel bomen in en rondom de dierverblijven, dus zo zorgt de bosrijke omgeving ook voor voldoende schaduw voor de dieren in ons park.

Naast de dieren is er ook aan bezoekers gedacht. “Ook voor bezoekers is er voldoende waterpret. Zo staan er sproeiers in het park en ook de Bosbeek is een verkoelende plek”, aldus Thijs. “In deze beek in het Woud zijn al veel kinderen in het water aan het spelen. Verder zorgen de bomen en het struikgewas langs de bezoekerspaden voor veel schaduw. Zo voelt het alweer een paar graden koeler in DierenPark Amersfoort.”

Reacties