DierenPark Amersfoort bootst trektocht ooievaars na

In DierenPark Amersfoort kunnen bezoekers vanaf komende week nieuwe diersoorten spotten. “Op onze Afrikaanse Savanne komen onder andere impala’s te wonen”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Binnenkort kun je deze dieren zelfs vanuit de lucht bewonderen. Bezoekers kunnen net als een ooievaar op trektocht naar Afrika.”

“Op de Savanne komen de impala’s tussen de giraffen, zebra’s en parelhoenders te lopen. Deze hoefdieren zijn een mooie toevoeging aan onze diercollectie”, aldus Willem. “Binnenkort kun je ook de beisa oryx bewonderen en komen er ooievaars in ons park wonen. Deze ooievaars kunnen in de Nederlandse natuur niet meer zelfstandig leven. Zij kunnen niet vliegen en daarom bieden wij in ons park een opvangplek voor deze vogels.”

Wie straks wel kunnen vliegen, zijn de bezoekers in de Amersfoortse dierentuin. “Ooievaars maken elk jaar een trektocht naar Afrika en vanaf juli kunnen bezoekers deze tocht in het klein maken”, legt de dierverzorger uit. “Wij breiden onze avontuurlijke klimroute uit, waardoor je straks niet alleen kunt slingeren als een aap maar zelfs kunt vliegen als een vogel. Een unieke ervaring om de nieuwe diersoorten op de Savanne ook vanuit de lucht te bekijken.” De nieuwe beleving ‘de Ooievaart’ opent in juli in DierenPark Amersfoort.

Reacties