Petje af Amersfoort rondt Petje af-jaar succesvol af

Uitreiking op 23 juni j.l.
Foto: Stichting Petje af

Het afgelopen jaar deden de kinderen van Petje af Amersfoort weer volop mooie nieuwe ervaringen op waarmee hun blik op de wereld en hun eigen toekomst een stukje verruimd werd.

Zo kregen ze een kijkje achter de schermen bij diverse beroepen, waarbij zij les kregen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gingen en via excursies en activiteiten in contact werden gebracht met kunst en cultuur. Afgelopen zondag rondden de kinderen hun Petje af-jaar feestelijk af met de uitreiking van hun bronzen, zilveren of zelfs gouden diploma.

Zondag 23 juni jl. ontvingen de kinderen hun felbegeerde Petje af-diploma en bijbehorende pin. Tijdens de diploma-uitreiking presenteerden ze aan de aanwezige bestuursleden, gastdocenten, ouders, broertjes en zusjes wat ze het afgelopen jaar bij Petje af hebben geleerd en gedaan. Ook ouders vertelde tijdens de uitreiking hoe zij Petje af hebben ervaren ´Ik heb ontzettend veel van mijn dochter geleerd het afgelopen jaar, zij doet zoveel nieuwe ervaringen op bij Petje af, ik blijf daar ook van leren!´ Alle kinderen werden door de coaches persoonlijk in het zonnetje gezet en kregen een diploma met bijbehorend speldje overhandigd. Stralend mochten ze daarmee op de foto. De bijeenkomst werd feestelijk werd afgesloten met heerlijke, door de ouders zelfgemaakte hapjes. In Schuilenburg was er een extra verrassing, Picnic sponsorde deze feestelijke dag en nam een springkussen mee!

Talentontwikkeling

Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 – 14 jaar om ze buiten schooltijd de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo hebben de kinderen van Petje af Amersfoort het afgelopen jaar geleerd wat duurzaamheid betekent, leerde zij van studenten en artsen uit het UMC Utrecht hoe je DNA uit speeksel kan halen en presenteerden zij hun oplossingen voor zwerfafval aan de wethouder van onderwijs.

Over Petje af

Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 – 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.

Meer informatie: www.petjeaf.nl/amersfoort

Reacties