Speciale wandelvierdaagse voor bewoners St. Elisabeth Verpleeghuis

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Twintig bewoners van het St Elisabeth Verpleeghuis lopen en rollen van 3 tot en met 6 juni mee met een voor hen speciaal georganiseerde wandelvierdaagse.

Linda Koops, coördinerend verpleegkundige bij deze locatie van Beweging 3.0 vertelt: “Veel van onze bewoners genieten van wandelen in de buitenlucht. Ik ben zelf als kind opgegroeid met de wandelvierdaagse en het leek mij een mooi idee om dit voor en met onze bewoners te doen”.

Samenwerking met vrijwilligers

De collega’s van Linda waren enthousiast. Er werd al snel een werkgroep gevormd, bestaande uit collega’s en het echtpaar Timmerman. De heer Timmerman is actief betrokken bij de organisatie van de wandelvierdaagse in Amersfoort. Mevrouw Timmerman vormt vanuit wijkgemeente de Brug samen met vrijwilligers de groep O.N.E. (omzien naar elkaar). Deze vrijwilligers begeleiden de bewoners tijdens het wandelen.

Genieten van wandelen 

Linda: “We vinden het heel bijzonder dat bewoners, collega’s, familie en vrijwilligers vier dagen aaneengesloten op pad gaan”. Er zijn vier korte rolstoelvriendelijke routes uitgezet, die vanuit het verpleeghuis starten en door en rondom de binnenstad van Amersfoort lopen. Onderweg is er een drankpost en een knipcontrole. Professionele verkeersregelaars zorgen voor de verkeersveiligheid. Wytze Dijkstra, voorzitter van de SGWB (wandelsportbond) reikt op 6 juni de medailles uit. De vierdaagse wordt feestelijk afgesloten met muziek en een patatfestijn voor alle bewoners en deelnemers.

Reacties