Amersfoortse toeristische organisaties organiseren rondleiding

Toeristen die een bezoek brengen aan Amersfoort kunnen zich vanaf maandag 27 mei aansluiten bij een bijzondere rondleiding: ‘Over de Muren’. Ze maken kennis met de historische binnenstad en ontdekken de vestigingswerken die de stad rijk is.

Aanleiding voor een weekend Amersfoort

In Amersfoort is zoveel te doen en te bekijken, dat steeds meer toeristen er een weekend voor uittrekken. Met de stadswandeling ‘Over de Muren’ vanaf maandag 27 mei, sporen de toeristische organisaties van Amersfoort hen aan om nog wat langer te blijven. In de zomermaanden wordt de rondleiding zowel op een aantal zaterdagen als op maandagen georganiseerd.

Aanschouw een echt kanonschot

Een stadsgids van ’t Gilde leidt deelnemers langs de verdedigingswerken van Amersfoort. Een echt kanonschot van de Stadskanonniers hoort ook bij de wandeling, net als een bezoek aan de beroemde Koppelpoort. De groepen eindigen in de Mannenzaal, met een kopje thee of koffie en wat lekkers.

‘Over de Muren’

Op een aantal maandagen en zaterdagen vindt ‘Over de Muren’ plaats tussen 11.00 en 12.30 uur. Een plekje is te reserveren via [email protected]. In de UITagenda (www.vvvamersfoort.nl/nl/uitagenda) zijn alle data en prijzen te vinden.

Initiatief van vier toeristische organisaties

De stadswandeling ‘Over de muren’ is een initiatief van Gilde Amersfoort, Stadskanonniers, Levende Historie en de Mannenzaal.

 

Reacties