Stadsoorkonde voor jubilerende Amersfoortse Reddingsbrigade

Foto: Amersfoortse Reddingsbrigade - facebook

Op zaterdag 18 mei 2019 reikt burgemeester Lucas Bolsius een Stadsoorkonde uit aan de jarige Amersfoortse Reddingsbrigade (ARB). Tijdens de viering van het 100-jarig bestaan ontvangen zij de Stadsoorkonde voor hun jarenlange inzet ter bevordering van de veiligheid bij diverse evenementen in de regio Amersfoort.

De Amersfoortse Reddingsbrigade (ARB) is op 22 mei 1919 opgericht en daarmee één van de 175 reddingsbrigades in Nederland. De ARB is dit jaar 100 jaar actief in en rondom Amersfoort. De vereniging draait geheel en al op vrijwilligers en heeft zo’n 200 leden.

Burgemeester Bolsius: “De Amersfoortse Reddingsbrigade leidt al jarenlang vele enthousiaste kinderen en volwassenen op tot redders of vaarders op een reddingsvloot. Zij leveren een grote bijdrage aan de veiligheid van diverse evenementen in, op en langs het water, voeren reddingen uit en zijn actief betrokken bij diverse hulpverleningsactiviteiten in de regio”.

De Amersfoortse Reddingsbrigade maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot en kan worden ingezet bij evacuatie en hulpverlening van overstromingsgebieden- en rampen. Daarnaast maakt zij ook deel uit van de Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) van de veiligheidsregio Utrecht, een samenwerkingsverband van diverse Reddingsbrigades die samenwerkt met Reddingsbrigade Nederland en andere partners uit de veiligheidsregio zoals brandweer, politie en ambulancediensten.

Reacties