Honderden Harley’s naar Amersfoort

Benelux HOG Rally 2019
Foto: Benelux HOG Rally 2019

Meer dan 1100 Harley-Davidson motorrijders uit binnen- en buitenland komen van 30 mei t/m 2 juni naar de Benelux HOG Rally 2019 die plaatsvindt op het terrein van het WestCord Hotel in Garderen.

Onderdeel van dit weekend vormt de parade, Parade of the Flags, op zondag 2 juni. Ruim 1000 Harley’s zullen om 12.00 uur vanuit Garderen vertrekken voor een tourtocht naar de Harley-dealer in Amersfoort. De stoet, met een lengte van zo’n 4 km, is een kleurrijk internationaal gezelschap. De gehele route wordt, onder begeleiding van o.a. motorpolitie en eigen Harley road-captains, gereden. Op diverse knooppunten van wegen, zal de weg kortstondig worden afgezet om de stoet veilig en efficiënt door het verkeer te loodsen. Er wordt veel belangstelling verwacht van het publiek op de hele route, maar vooral in Amersfoort op de Stadsring.

18e Benelux HOG Rally krijgt Europees tintje

Het Rock City Chapter Amersfoort (RCC) onderdeel van de wereldwijde Harley Owners Group (H.O.G.) organiseert in samenwerking met Harley-Davidson Benelux op locatie van het WestCord Hotel de Veluwe in Garderen de jaarlijkse Benelux HOG Rally. Dit jaarlijks terugkerend weekend evenement wordt ieder jaar door een andere Harley Benelux Chapter georganiseerd. Het is een bruisend 4-daags evenement met diverse activiteiten rondom het merk Harley-Davidson met muziek, entertainment en diverse toertochten (Ride-Outs in biker termen) door midden-Nederland.

Het organiserende Rock City Chapter uit Amersfoort, dat dit jaar 25 jaar bestaat, verwelkomt internationale Harley-Davidson motorrijders vanuit heel Europa naast Nederland, België en Luxemburg ook deelnemers uit de Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland, Polen en Scandinavië.

Bijzonder aan deze 18e Benelux HOG Rally is het thema: 1969 / Woodstock en Flower Power, alles in het teken van peace en happiness! 1969 was ook het startjaar voor de Amersfoortse Harley-Davidson dealer Motorsaloon die nu dus zijn 50-jarig bestaan viert. 1969 / Woodstock / Flower Power daardoor was de naamgeving van deze rally al gauw een feit: HOGSTOCK! Het gehele evenementen terrein in Garderen wordt daarom versierd en aangekleed in Hippie en Flower Power stijl, een echte revival van het legendarische Woodstock.

Een vol programma

Tijdens dit 4-daagse event in Garderen hoeft de bezoeker zich geen moment te vervelen, er is overal in voorzien. Diverse Rockbands en DJ’s geven elke dag vanaf 12.00 uur tot 24.00 uur op verscheidende podia’s op het terrein een spetterende performance. De inwendige mens wordt vertroeteld door de diverse aanwezige foodtrucks en het hotelrestaurant. Kooplust wordt opgewekt door een thema gerelateerde hippie/bikermarkt vol met kraampjes. En wie geknipt en geschoren wil worden kan terecht bij een echte traditionele barbier. Natuurlijk mag een tatoeërder ook niet ontbreken. Kortom voor ieder wat wils.

Goede doel

Het goede doel staat bij alles voorop. Dit jaar wordt door middel van merchandising en fundraising tijdens het event geld ingezameld voor het Kinderhospice Binnenveld  in Barneveld. Met het ingezamelde geld kan het Kinderhospice lang gekoesterde projecten eindelijk realiseren.

Dagkaarten

Dagtickets á € 30,- zijn bij de ingang van het Rally terrein in Garderen te koop. Dus wil je eens iets geheel anders beleven, kom en feest mee. Iedereen is welkom.

Reacties