Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Djavdan-Nadib

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op zondag 19 mei 2019 zijn de heer en mevrouw Djavdan-Nadib 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius brengt het bruidspaar op maandag 20 mei een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Djavdan-Nadib  zijn allebei in Hamadan, een plaats ten westen van Iran, geboren. Toen zij jong waren namen zij deel aan Bahá’í bijeenkomsten en sportactiviteiten. Tijdens één van de tafeltennis activiteiten maakten zij kennis met elkaar. Nadat,  zoals gebruikelijk in Iran in die periode, de gezinnen elkaar beter leerden kennen, trouwden ze op 19 mei 1959.

Ze kregen een dochter en twee zoons. Later verhuisden ze naar Teheran. De heer Djavdan werkte als apotheker en zijn vrouw werkte  als vertegenwoordiger voor een import en export bedrijf.

Na de revolutie in Iran verlieten zij het land met hun twee zoons. In 1985 besloot het gezin zich te herenigen met hun dochter die inmiddels in Nederland woonde. Na tien  maanden verblijf in Pakistan werd het gezin door de Nederlandse staat uitgenodigd om naar Nederland te komen. Het echtpaar en de twee zoons vestigden zich in Delft en begonnen met het leren van de Nederlandse taal. De heer Djavdan is gaan werken in een tapijtenwinkel in Den Haag en zijn vrouw heeft gedurende 10 jaar op de Vrije Universiteit in Delft meegedaan aan de keramiek cursus. Alle twee zijn dol op tuinieren dus ook daar werden de nodige uurtjes in gestoken.

In 2007 besloot het echtpaar naar Amersfoort te verhuizen om dichter bij hun dochter te wonen. Mevrouw Djavdan-Nadib werkte al die jaren zowel in Delft als in Amersfoort als vrijwilliger in buurthuizen en nam actief deel aan allerlei sociale activiteiten. Ze genieten allebei volop van hun vrije tijd. Nog steeds tuinieren ze graag, maar ook het ene naar het andere Sudoku boekje wordt versleten. Maar extra genieten is het als ze familie en vrienden over de vloer krijgen. Naast hun drie kinderen hebben zij inmiddels zes kleinkinderen en één achterkleinkind. Hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind genieten van het heerlijke eten en de kunstzinnigheid van mevrouw Djavdan-Nadib en de mooie verhalen en grappige moppen van haar man. Voor een gezellig spelletje backgammon wordt ook maar al te graag tijd vrij gemaakt.

Het diamanten jubileum wordt gezellig met de familie gevierd. Met z’n allen samen zijn en genieten van elkaars gezelschap.

Reacties