Biggetjes geboren in DierenPark Amersfoort

Wie naar DierenPark Amersfoort gaat, kan meer dan tien biggetjes zien rondscharrelen op het Boerenerf. “Ons Bonte Bentheimervarken is bevallen en er lopen nu twaalf kleine biggetjes rond”, vertelt dierverzorger Annelien Lodder. “Varken Lize en haar kleintjes maken het goed.”

De biggetjes zijn geboren op zaterdag 4 mei. “’s Ochtends lagen er allemaal kleintjes om de moeder heen”, vertelt de dierverzorger. “De kleine biggen spelen veel, rennen rond en klimmen over elkaar heen om maar als eerste te kunnen drinken bij de moeder. Met zoveel biggen is dat natuurlijk dringen geblazen. De zeug is nog aan het bijkomen van de bevalling, maar ook zij maakt het goed.”

Het Bonte Bentheimervarken is een zeldzaam Nederlands huisdierras en is herkenbaar aan het vlekkenpatroon op de roze huid. “Op dit moment liggen de zeug en de biggen nog in de stal, maar straks kun je hen ook buiten zien rondscharrelen”, aldus Annelien. Bezoekers kunnen de biggetjes bewonderen op het Boerenerf, het gedeelte in DierenPark Amersfoort waar boerderijdieren te vinden zijn.

Reacties