6e jaar Festifoort Festival in Amersfoort

Deze zomer vindt zaterdag 29 juni de zesde editie plaats van Festifoort Festival op het evenemententerrein aan de Mijnbouwweg in Amersfoort. “House, Techno, Hiphop en RnB zijn de muziekstijlen waarvan ons hartje sneller gaat kloppen, maar vóóral behouden wij onze gezellige en intieme sfeer. Voeg hier een vleugje zomer aan toe, samen met wat gekkigheid, en je hebt Festifoort Festival!”

“We zijn niet het grootste festival, maar wel de leukste en het gezelligste. We nemen alles iets meer met een knipoog en we voegen extra veel gekkigheid toe aan het festival”. De organisatoren willen hiermee bereiken dat het festival vooral als gezellig, gek en intiem wordt ervaren. Dit wordt gerealiseerd met kleine toevoegingen en aanpassingen aan de inhoud van het festival. Zo is er een uitgebreid randprogramma, mogen bezoekers zomerse attributen meenemen zoals opblaasdieren en bellenblaas en is er een dresscode: “zomers met een knipoog”. Denk hierbij aan een gekke accessoires zoals een roze bril, een hippe pet of een gekleurde zomerse blouse.

“Wij willen blijven vernieuwen en kijken naar de trends van het moment. Daarom hebben we bewust gekozen voor het huidige concept om verschillende muziekgenres te verwerken in ons programma.”

Deze zomer werkt Festifoort voor het 2e jaar samen met het Amersfoortse concept Super Zwoel. Super Zwoel verzorgt een podium en brengt een mix van R&B, Hiphop, 90’s en 00’s; herkenbare muziek en dansbaar voor iedereen. Super Zwoel is o.a. bekend van de uitverkochte feesten in de Fluor. Na het grote succes van het Super Zwoel podium vorig jaar krijgt SuperZwoel dit jaar een twee keer zo groot podium dat plaats biedt voor bijna 800 bezoekers.

Naast SuperZwoel werkt Festifoort dit jaar ook weer samen met On9ekend. On9ekend staat bekend om zijn techno-feesten. Na zes jaar van uitverkochte in- en outdoor edities is On9ekend een begrip geworden in Amersfoort en omstreken. Op Festifoort Festival hebben de jongens van On9ekend een eigen podium tot hun beschikking dat geheel wordt ondergedompeld in de stijl van hun concept.

Festifoort mikt dit jaar op 3.000 bezoekers. Veel meer bezoekers willen de organisatoren niet. “De intieme en gemoedelijke sfeer moet gewaarborgd blijven”. De kaartverkoop is gestart. De Early Bird tickets zijn inmiddels uitverkocht. Ook de reguliere kaarten raken binnen enkele weken uitverkocht is de verwachting. Tickets zijn verkrijgbaar via www.festifoort.nl.

Reacties