Zwemmen voor het goede doel in de Eem

Op zondag 8 september 2019 organiseert een groep zeer betrokken en enthousiaste Amersfoortse vrijwilligers voor het eerst het event Swim to Fight Cancer in Amersfoort. Het belooft een bijzonder evenement om nooit meer te vergeten te worden. Eentje met een lach en een traan en zeker ook met veel inzet, passie en sportiviteit.

Sinds enkele jaren worden in diverse steden in Nederland Swim to Fight Cancer zwemevenementen georganiseerd. Amersfoort als de zwemstad van Nederland kan hier niet bij ontbreken en het bestuur zet dan ook alles op alles om dit mooie initiatief in Amersfoort op de kaart te zetten. Op 8 september zwemt jong en oud, naar verwachting 500 deelnemers, voor het goede doel. Alle donaties die voor Stichting Fight cancer worden opgehaald gaan via KWF volledig naar kankeronderzoek. Dit is en blijft noodzakelijk want kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

Swim to Fight Cancer Amersfoort wil zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort en de omliggende gemeentes zoals Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Hoevelaken, Leusden en Soest de mogelijkheid bieden samen een vuist te maken tegen kanker! Iedereen heeft helaas in zijn of haar omgeving hier mee te maken. Het doel is om onmacht en verdriet om te zetten in kracht én samen in actie te komen voor dierbaren die zijn overleden, die momenteel de diagnose kanker hebben of hebben gehad. Door mee te zwemmen met Swim to Fight Cancer Amersfoort kunnen de deelnemers zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. Zo hoopt de organisatie met alle zwemmers het streefbedrag van € 250.000,- op te kunnen halen.

Deelnemers van jong tot oud

Voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar is er de Junior Swim met een zwemafstand van 500 meter. Voor volwassenen bedraagt de afstand 2 kilometer. De start vindt plaats iets voorbij de Koppelpoort ter hoogte van het Eemplein in de Eem. De 2 kilometer zwemt voorbij de Kwekersbrug en keert ter hoogte van de Jachthaven de Stuw om. Die dag zal de Eem tussen bepaalde tijden afgesloten zijn voor vaart. Natuurlijk is meer dan voldoende aandacht op het zwemparcours van veiligheidsinstanties denk hierbij aan de reddingsbrigade, EHBO,
verkeersregelaars en vrijwillige toezichthouders. Rond het zwemparcours is veel ruimte voor publiek die de zwemmers kunnen aanmoedigen. Het Eemplein zal die dag in het teken staan van vertier en gezelligheid. Kortom het wordt een groot feest. Aan het einde van de middag wordt op het podium op spectaculaire wijze het ingezamelde bedrag bekend gemaakt.

Alle donaties opgehaald door de zwemmers en vrijwilligers komen ten goede aan de stichting Fight cancer en worden besteed aan kankeronderzoeken. De kosten van het evenement worden bekostigd uit de inschrijfgelden van deelnemers en enthousiaste sponsoren en leveranciers. In 2018 bedroeg het totaalbedrag dat door alle steden bij elkaar opgehaald was door Swim to Fight Cancer ruim 1,8 miljoen euro. Dignitas Group en EG Group hebben zich inmiddels als eerste hoofdsponsoren verbonden aan Swim to Fight Cancer Amersfoort.

Het water is al getest door ZPC

Eerder deze maand hebben jongens en meisjes van zwemvereniging ZPC Amersfoort het zwemwater al getest. Gezamenlijk sprongen ze van de brug Het Sasje af, de Eem in. Uiteraard zijn zij van de partij en zwemmen ze mee op 8 september aanstaande.

Doe je mee?

Wil je meezwemmen, geld doneren of meehelpen als vrijwilliger? Kijk dan op www.swimtofightcancer.nl/amersfoort. Hier staat alle informatie. Je kan op individuele basis meezwemmen of in teamverband. Ook is er ruimte voor bedrijventeams, waarvan de eerste teams zich inmiddels al hebben aangemeld. Vrijwilligers worden ook gevraagd op zich aan te melden. Het leuke is dat zij zich ook kunnen laten sponsoren. Iedereen krijgt een eigen actiepagina waarop je een eigen stukje tekst kwijt kunt en kan verspreiden in je familie- en kennissenkring. Ook is Swim to Fight Cancer Amersfoort actief op Facebook en Instagram, volg je ze al?

Reacties