Koningsnacht van start in Amersfoort

Koningsnacht is officieel van start gegaan met de jaarlijkse Koningsnachtrun. Loopnu organiseerde ook dit jaar weer de Koningsnachrtun, waarbij 240 hardlopers in oranje shirt door het centrum van Amersfoort liepen.

Vanaf 20.00 uur liep de Groenmarkt langzaam vol met hardlopers, die bij de registratietafel hun oranje shirt kregen. Zo’n 240 hardlopers, gehuld in oranje shirt, startten een half uur later met een gezamenlijke warming up, waarna het aftellen begon. Onder het toeziend oog van familie, vrienden en vroege feestvierders gingen de lopers van start.

De route bestond uit twee keer een ronde van 2,5 kilometer dwars door de binnenstad van Amersfoort. De route werd begeleid door vrijwilligers om de groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden. De verkeersbegeleiders zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Na het volbrengen van de eerste ronde werd op de Groenmarkt gewacht tot iedereen binnen was, voordat aan de tweede ronde gestart werd. In de tussentijd gingen de voetjes van de vloer op de tonen van de muziek.

Zo’n oranje sliert lopers leverde in de winkelstraten en vanaf de terrassen verbaasde blikken, applaus en supporterskreten op. De sfeer begon er al goed in te komen in de binnenstad. Op de Groenmarkt en De Hof stroomde het publiek al samen om samen Koningsnacht te vieren en voorzichtig werden de eerste dancemoves geshowd.

Reacties