Cliëntenraad Meander zoekt nieuwe voorzitter

Foto: Meander MC

De Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum behartigt de belangen van patiënten, hun familie en bezoekers. Vanwege het vertrek van de voorzitter is de Cliëntenraad (CR) op zoek naar een enthousiast lid die tevens de rol van voorzitter gaat bekleden.

Kees Larooij, scheidend voorzitter van de CR: “Vind je ook dat het in het ziekenhuis om de patiënt moet draaien en wil je daar actief aan meewerken in een toonaangevende rol? Dan is voorzitter van de Cliëntenraad de plek om dat in de praktijk te brengen. Als lid van de CR word je lid van een actieve groep vrijwilligers en krijg je de kans uitgebreid kennis te maken met het reilen en zeilen van een groot regionaal ziekenhuis. Je vervult – met een positief kritische houding – een belangrijke functie als gesprekspartner van de Raad van Bestuur. En niet onbelangrijk, je werkt met een team waarin plezier naast zakelijkheid en daadkracht belangrijk is.”

De nieuwe voorzitter heeft ruime bestuurlijke ervaring en neemt vooral een faciliterende positie in. Gelet op de huidige samenstelling is de raad op zoek naar iemand met deskundigheid op het gebied van zorgmanagement en/of (patiënten)wetgeving. Meer informatie over het profiel en de procedure is te vinden op de website van Meander Medisch Centrum (www.meandermc.nl/clientenraad). De sluitingstermijn is 7 mei 2019.

Reacties