Amersfoorter Maurice Niessen loopt beste tijd van de eeuw

Simone Gouw Run2Day
Foto: RUN033

Aan de Rotterdam Marathon van zondag 7 april hebben meerdere Amersfoorters deelgenomen. Maurice Niessen liep in de Maasstad naar een mooie 2.36.02 en komt daarmee op de 11-de plaats in de ranglijst Amersfoortse mannen onder de drie uur.

Hoewel op de elfde plek, is zijn tijd wel de beste tijd deze eeuw op de marathon gelopen door een Amersfoorter. Snelste Amersfoorter aller tijden is nog steeds Gerard Hol, die in 1993 in Eindhoven 2.23.54 liep. Inmiddels staan nu in totaal 89 mannen op de lijst Amersfoortse marathonlopers binnen de drie uur. Bij de vrouwen heeft de Amersfoortse Simone Gouw (foto) zondag in Rotterdam een uitstekende prestatie neergezet door in 3.28.26 te finishen op de Coolsingel. Simone neemt nu de 16e plaats in van de ranglijst Amersfoortse dames binnen de 3 uur en 30 minuten. De top drie is nog steeds Ella Witjes (2.56.34), Suzanne Hagevoort (2.59.10) en Sameena van der Meijden (2.59.12).

Over RUN033.com

RUN033.com is een aantal jaren geleden door Mik Borsten en Jaap Hengeveld opgezet en heeft als doel het hardlopen in de regio 033 te promoten. De kalender bevat alle hardloopwedstrijden in de plaatsen Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken, Leusden, Bunschoten/Spakenburg en Woudenberg. Direct na elke wedstrijd wordt een tussenstand van het circuit gepubliceerd. De winnaars van het circuit worden jaarlijks in november gehuldigd tijdens het Amersfoort Sportgala in theater Flint. Daarnaast publiceert Run!033 voorbeschouwingen en uitslagen van alle wedstrijden.

Op de foto Simone Gouw (met Rob van Kampen van Run2Day Amersfoort) in 2016 snelste dame op de Strava Challange Marathon Amersfoort over 9,5 km.

Reacties