Ploegenpresentatie WV Eemland 2019

In het gezellige clubgebouw van WV Eemland was het een komen en gaan van renners van alle categorieën, tijdens de ploegenpresentatie van WV Eemland. De renners kwamen hun nieuwe clubkleding showen aan het rijk opgekomen publiek.

Presentatoren Shirley van der Voort en Robert Claus zorgen voor een inkijkje in de doelen en resultaten van de renners. En die liepen nogal uiteen, van ‘ik wil mijn eerste wedstrijd uitrijden’ tot ‘ ik wil dit jaar wereldkampioen worden’. Voor iedereen gold dat zij vooral plezier aan de wielersport willen beleven. Er werd gestart met de jongste rennertjes. Charmant en vaak verlegen kwamen de antwoorden op de vragen van Shirley. Na afloop van het vragenspel mochten de renners naar buiten voor de groepsfoto, waar de nieuwe kleding met de sponsors werd getoond. Het rijden in een peloton leek makkelijker dan het opstellen van de groep voor de foto. Het lukt fotograaf Peter Putters met een kwinkslag om iedereen lachend op de foto te krijgen.

Bij de nieuwelingen en junioren werd het serieuzer met de doelstellingen. Lennart Miedema vertelde dat hij dit jaar echt Nederlands Kampioen wil worden bij het tijdrijden bij de Nieuwelingen, en dat hij daarvoor zeer gericht aan het trainen is. De junioren rijden dit jaar veel klassiekers en menig top tien resultaat ligt in het verschiet. Bij de meisjes junioren is Puck Pieters vaak de beste en mocht zij dit jaar voor het deelnemen aan het WK Veldrijden. En met succes. Puck werd 5e bij de beloften (een hogere categorie). Dit seizoen wil zij zich voorbereiden op de weg met vele wedstrijden waaronder het NK in Ede, en daarnaast het gehele mountainbike seizoen waar zij haar NK titel wederom verdedigd. Daarna gaat Puck weer voluit door naar het veldritseizoen.

Het Dry Smart elite/beloften team neemt dit jaar weer deel aan de clubcompetitie en gaat voor een plek bij de eerste 12 van Nederland. Het team is uitgebreid dit jaar met Kyle Agtenberg die bij het NK Veldrijden al een 3e plek wist te scoren bij de beloften. De gehele schaatsende familie Hoolwerf rijdt inmiddels ook bij WV Eemland en deze mannen kunnen stuk voor stuk de koers hard maken. Het talent Andre Luijck gaat zijn tweede seizoen in bij de elite. Andre heeft zijn voorbereiding serieus opgepakt met wetenschappelijke begeleiding en is benieuwd naar de resultaten komend seizoen. Voor de elite/belofte is een vast team van begeleiders actief om de renners vooraf, tijdens en na de koers te helpen met hun trainingen, fietsen, voeding en wedstrijden. Het team sprak hun waardering uit voor de renners en hebben vertrouwen in goede resultaten.

Als laatste kwamen de amateurs en masters aan bod. Hier een bijzonder gemotiveerde oud-winnaar van Eemlands Groeistadklassieker Frido Frencken die aan de presentatoren vertelde dat hij er als net vijftiger volledig gaat voor de Wereldtitel bij de Masters. Dit toont de brede ambities van de leden van de WV Eemland.

Wie kennis wil maken met het wielrennen kan altijd langskomen op de dinsdag of donderdagavond op sportpark Zielhorst bij deze actieve wielervereniging.

Reacties