Vertrekkende statenleden nemen afscheid

Vertrekkende statenleden nemen afscheid
Foto: Provincie Utrecht

Tijdens de laatste officiële vergadering van Provinciale Staten van Utrecht in hun huidige samenstelling namen 27 van de 49 Statenleden afscheid. Zij keren niet terug na de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019. Drie van hen kregen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

De vertrekkende Statenleden werden toegesproken door de commissaris van de Koning, Hans Oosters. Hij bedankte hen voor hun inspanningen van de afgelopen jaren en overhandigde ieder vertrekkend Statenlid naast een bloemetje, de roemer en de bijbehorende oorkonde. De commissaris benadrukte dat Statenleden met passie en bevlogenheid zich inzetten voor de Utrechtse publieke zaak. Zij zijn bereid om persoonlijke offers te brengen om tijd en ruimte vrij te maken voor de politiek. Hij sprak zijn waardering uit voor wat de vertrekkende statenleden voor de provincie Utrecht betekend hebben.

Installatie nieuwe statenleden

De nieuw gekozen Statenleden worden op donderdag 28 maart tijdens hun eerste officiële vergadering geïnstalleerd. De aanvang van deze openbare vergadering is om 19.30 uur. In totaal worden 49 Statenleden geïnstalleerd, 27 nieuwe en 22 zittende leden.

Bron: provincie Utrecht

Reacties