Informatie over uitslagen komende verkiezingen

Foto:

Op woensdag 20 maart zijn de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. Ruim 116.000 kiesgerechtigde Amersfoorters kunnen een stem uitbrengen voor de Provinciale Staten van Utrecht en ruim 121.000 kiesgerechtigde Amersfoorters voor het bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe.

Er zijn 87 stembureaus in de stad open tussen 07.30 en 21.00 uur. De stembureaus in Zorgcentrum de Lichtenberg, Verpleeghuis Birkhoven en Zon & Schild zijn van 13.00 tot 21.00 uur open.

Opkomstcijfers

Op de verkiezingsdag maakt de gemeente om 11.00, 15.00, 19.00 en 21.00 uur via www.amersfoort.nl/verkiezingen en op Twitter (@Gem_Amersfoort, #033kiest) bekend hoeveel mensen tot dan toe in Amersfoort hun stem hebben uitgebracht.

Uitslag Verkiezing Provinciale Staten van Utrecht

Burgemeester Lucas Bolsius maakt de voorlopige Amersfoortse uitslag van de Provinciale Statenverkiezing Utrecht naar verwachting rond 23.00 uur bekend in de raadszaal voor de daar aanwezigen. De bekendmaking wordt live gestreamd. Daarna wordt zowel de bekendmaking als de uitslag ook op www.amersfoort.nl/verkiezingen geplaatst.

De definitieve Amersfoortse uitslag volgt op donderdag 21 maart na 14.00 uur en wordt op Twitter (@Gem_Amersfoort, #033kiest) en op www.amersfoort.nl/verkiezingen bekend gemaakt.

De uitslag van de Provinciale Statenverkiezing van Utrecht wordt op www.kiesjouwutrecht.nl bekend gemaakt.

Uitslag Waterschapsverkiezing

Het Waterschap Vallei en Veluwe maakt zelf de uitslag bekend op maandag 25 maart.

Publicatie Processen Verbaal stemuitslagen per stembureau

Na vaststelling van de definitieve uitslagen worden de Processen Verbaal van de stemuitslagen per stembureau op donderdagmiddag 21 maart op www.amersfoort.nl gepubliceerd.

Kijk op www.amersfoort.nl/verkiezingen voor meer informatie.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties

Cookieinstellingen