Drie Altis-atleten naar wereldkampioenschappen indoor

Foto: Via Av Altis

Van 24 tot 31 maart vinden in de Poolse stad Torun de wereldkampioenschappen atletiek indoor voor masters plaats. Meer dan 4000 atleten uit 88 landen strijden daar in de prachtige indoorhal om het eremetaal. Atletiekvereniging Altis zal vertegenwoordigd zijn door Harald Gijtenbeek, Willem de Ruijter en Cees Stolwijk.

Voor Cees Stolwijk is het een weerzien van de plek waar hij in 2015 zijn succesjaar begon met drie Europese titels. Evenals toen, zal hij zich richten op de afstanden 800, 1500 en 3000 meter. Hoewel Stolwijk in zijn leeftijdscategorie nog steeds wereldrecordhouder is op de 1500 en 3000 meter, denkt hij deze keer niet mee te kunnen strijden voor de medailles. De 69-jarige Stolwijk behoort immers tot de oudsten van zijn categorie (M65). Wel hoopt hij zich te plaatsen voor de finales bij de 800 en 1500 meter. Op zijn sterkste afstand, de 3000 meter, gaat hij voor een plek bij de eerste vijf.

Willem de Ruijter (categorie M55), heeft afgelopen periode te kampen gehad met blessureleed. Alles wijst erop dat hij net op tijd is hersteld. De Ruijter gaat dan ook met optimisme het kampioenschap tegemoet. Naast de 1500 en 3000 meter zal De Ruijter ook aan de start verschijnen van de 8 km cross. Willem hoopt op een top tien positie. Voor de cross maakt De Ruijter deel uit van het Nederlandse team 55+. Dit team bestaat verder uit Rob van de Graaf en Henrie Veldman en behoort tot de kanshebbers voor een medaille.

Voor Harald Gijtenbeek (categorie M45 ) is het zijn 16e internationale kampioenschap. Gijtenbeek is specialist in de werpnummers: gewichtwerpen, discuswerpen en kogelslingeren. Hoewel Gijtenbeek verwacht geen eremetaal. Zijn voorbereiding is niet optimaal door tijdgebrek. Toch hoopt hij op een persoonlijke record op één of meerdere van zijn onderdelen. Verder zal hij er alles aan doen om in de bovenste helft te eindigen van de uitslagen. Voor Gijtenbeek zit ook een sociaal aspect aan deelname. Je komt immers weer veel bekenden onder de internationale atleten tegen. En wat is leuker om met deze “gelijkgezinden” gezamenlijk op te trekken. Zo dineerde Gijtenbeek afgelopen zomer tijdens het EK in Spanje gezamenlijk met ongeveer 30 werpers uit 18 landen – van ex-olympisch 10-kamper tot een speerwerper uit Polen.

Reacties

Cookieinstellingen